no posts
Recruitment via LinkedIn

Boek Recruitment via LinkedIn (Nederlandstalig)

Een praktische handleiding voor HR-professionals, recruiters en arbeidsmarktcommunicatiespecialisten

ISBN13: 9789081675611 (Editie 2011, Nederlandstalig)
ISBN13: 9789035242951 (November 2008, Engelstalig)
Auteur: Jacco Valkenburg
Eerste druk: Mei 2008
Tweede druk: November 2008
Laatste herziene editie: Maart 2011

Bestellen?

Dit boek is alleen nog op aanvraag leverbaar via Recruit2.nl.

Liever de laatste versie ontvangen? Bestel dan de volledig herziene Nederlandstalige editie “Recruitment via sociale media“. Dit nieuwe boek:

 • is inclusief de volledig herziene versie van het boek ‘Recruitment via LinkedIn‘;
 • staat vol praktische cases en voorbeelden van Accenture, Achmea, DFE Pharma, Enexis, Experis, Google, Hard Rock Café, Heineken, IBM, ING, KLM, KPMG, Pepsico, Philips, Recruit2, TomTom, UPC, U.S. Army, VUmc en Wigo4it;
 • bevat bijdragen van Aaltje Vincent, Belastingdienst, Campaign Group, Geert-Jan Waasdorp, Intelligence Group, Martijn Hemminga, Ralph Brasker en Ton Rodenburg;
 • is voor HR-professionals, recruiters, (arbeidsmarkt) communicatieprofessionals, intercedenten en iedereen die het maximale uit hun wervingsinspanningen willen halen en weten dat ze daarvoor sociale media nodig hebben.

Samenvatting

Steeds meer internetgebruikers omarmen online sociale netwerken om nieuwe mensen te ontmoeten en bestaande relaties te onderhouden. Volgens verschillende onderzoeken bezoekt tegenwoordig meer dan 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking deze sociale netwerken/communities met enige regelmaat. De een gebruikt de netwerken als veredeld adresboek, de ander als zakelijk netwerk. De vraag die in dit boek centraal staat is: hoe kunnen recruiters met deze netwerken in hun wervingsbehoefte voorzien?

Voor hen en voor ieder ander die LinkedIn wil gaan inzetten bij het werven van kandidaten, is deze nuttige handleiding met allerlei relevante informatie geschreven. Het is een verzameling informatie uit eigen jarenlange ervaring als recruitmentspecialist, aangevuld met informatie van diverse experts, (weblog)artikelen, gerelateerde boeken, en LinkedIn zelf. Ik geef onder meer een korte inleiding op LinkedIn en bied enkele handvatten voor een succesvolle werving. Je krijgt antwoord op de vraag in hoeverre je dit wervingskanaal voor je kunt laten werken door bannering, advertenties, pr, content, bijdragen leveren, expertise toevoegen, sponsoring enzovoort.

Voor nieuwe gebruikers van online sociale netwerken zal een wereld opengaan. Loop de handleiding stap voor stap door en je zult zien dat je klaar bent om te profiteren van de vele mogelijkheden die LinkedIn op het gebied van recruitment te bieden heeft. De ervaren gebruiker leert de beste tips en trucs, de manier waarop LinkedIn werkt en waarom het zo werkt.

In het boek zullen tevens de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Bespreking van alle ingebouwde tools aangevuld met handige tips
 • Personal & Employer branding op LinkedIn
 • Boordevol unieke en bewezen succesvolle netwerk- en zoektips
 • Het benaderen van potentiele kandidaten
 • Adverteren en marketing mogelijkheden inclusief casus
 • Stappenplan, veel checklists en een handige bijlage met alle zoekopties
 • Nieuwe belangrijke ontwikkelingen

Met al deze informatie kun je direct besparen op een (te) duur account! Daarnaast zal het ook tal van verwijzingen naar relevante literatuur, websites en andere bronnen bevatten die tot verdere verdieping van deze onderwerpen leiden. Hiermee is het een praktisch en efficiënt handboek voor HR-professionals, recruiters en arbeidsmarktcommunicatie-specialisten die meer met LinkedIn willen gaan doen. Of beter gezegd, LinkedIn als succesvol wervingskanaal inzetten.

Engelstalige editie kopen?

Tip 1: Volg ook onze Masterclass Recruitment via LinkedIn!
Tip 2: Word lid van de 180.000+ Recruitment Consultants groep op LinkedIn via deze link.
Tip 3: Lees ook het boek ‘Solliciteren via LinkedIn’.

One Response to Boek Recruitment via LinkedIn (Nederlandstalig)

 1. Pingback: Recruitment via LinkedIn (geactualiseerde editie) « Recruiting Roundtable Nederland

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back My Book Theme Author: Writer Website Themes © 2019

Get Adobe Flash player