Nederlandstalige versie van het boek ‘Recruitment via LinkedIn’

Een praktische handleiding voor HR-professionals, recruiters en arbeidsmarktcommunicatiespecialisten

ISBN13: 9789081675611 (Editie 2011, Nederlandstalig)
ISBN13: 9789035242951 (November 2008, Engelstalig)
Auteur: Jacco Valkenburg
Eerste druk: Mei 2008
Tweede druk: November 2008
Laatste herziene editie: Maart 2011

Dit boek is alleen nog op aanvraag leverbaar via Recruit2.nl.

Liever de laatste versie ontvangen? Bestel dan het nieuwe boek Recruitment 3.0 (meer informatie hieronder).

Over ‘Recruitment via LinkedIn’ (2008-2011)

Steeds meer internetgebruikers omarmen online sociale netwerken om nieuwe mensen te ontmoeten en bestaande relaties te onderhouden. Volgens verschillende onderzoeken bezoekt tegenwoordig meer dan 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking deze sociale netwerken/communities met enige regelmaat. De een gebruikt de netwerken als veredeld adresboek, de ander als zakelijk netwerk. De vraag die in dit boek centraal staat is: hoe kunnen recruiters met deze netwerken in hun wervingsbehoefte voorzien?

Voor hen en voor ieder ander die LinkedIn wil gaan inzetten bij het werven van kandidaten, is deze nuttige handleiding met allerlei relevante informatie geschreven. Het is een verzameling informatie uit eigen jarenlange ervaring als recruitmentspecialist, aangevuld met informatie van diverse experts, (weblog)artikelen, gerelateerde boeken, en LinkedIn zelf. Ik geef onder meer een korte inleiding op LinkedIn en bied enkele handvatten voor een succesvolle werving. Je krijgt antwoord op de vraag in hoeverre je dit wervingskanaal voor je kunt laten werken door bannering, advertenties, pr, content, bijdragen leveren, expertise toevoegen, sponsoring enzovoort.

Voor nieuwe gebruikers van online sociale netwerken zal een wereld opengaan. Loop de handleiding stap voor stap door en je zult zien dat je klaar bent om te profiteren van de vele mogelijkheden die LinkedIn op het gebied van recruitment te bieden heeft. De ervaren gebruiker leert de beste tips en trucs, de manier waarop LinkedIn werkt en waarom het zo werkt.

In het boek zullen tevens de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Bespreking van alle ingebouwde tools aangevuld met handige tips
  • Personal & Employer branding op LinkedIn
  • Boordevol unieke en bewezen succesvolle netwerk- en zoektips
  • Het benaderen van potentiele kandidaten
  • Adverteren en marketing mogelijkheden inclusief casus
  • Stappenplan, veel checklists en een handige bijlage met alle zoekopties
  • Nieuwe belangrijke ontwikkelingen

Met al deze informatie kun je direct besparen op een (te) duur account! Daarnaast zal het ook tal van verwijzingen naar relevante literatuur, websites en andere bronnen bevatten die tot verdere verdieping van deze onderwerpen leiden. Hiermee is het een praktisch en efficiënt handboek voor HR-professionals, recruiters en arbeidsmarktcommunicatie-specialisten die meer met LinkedIn willen gaan doen. Of beter gezegd, LinkedIn als succesvol wervingskanaal inzetten.

Volledig herziene editie ‘Recruitment 3.0’ (2018)

Inmiddels zijn we beland in de derde generatie van digitalisering waarin sociale media en mobiele technologie gemeengoed zijn geworden. Het tijdperk waarin we geen onderscheid meer maken tussen sociale media recruitment en recruitment, want recruitment kan simpelweg niet meer zonder de inzet van sociale media. Vandaar ook de titel van dit nieuwe boek, Recruitment 3.0, want dit is de fase van vergaande automatisering met slimme software of robots waardoor er voor veel, eenvoudige tot complexe, repetitieve taken geen mensen/recruiters meer nodig zijn.

Dit nieuwe boek:

  • Bevat de volledig herziene versie van de boeken ‘Recruitment via LinkedIn’ (2008) en ‘Recruitment via sociale media‘ (2014)!
  • Beschrijft alle nieuwe disruptieve technologieën en hun toepassingen op het gebied van werving- en selectie van personeel.
  • Is geschreven voor iedereen die naar het ‘Expertniveau’ van recruitment willen gaan.

Bestel nu het boek via de boekhandel of direct online via Recruitment3.com of Managementboek.

Tip 1: Volg ook onze Masterclass Recruitment via LinkedIn!
Tip 2: Word lid van de 380.000+ Recruitment Consultants groep op LinkedIn via deze link.
Tip 3: Lees ook het boek ‘Solliciteren via LinkedIn’.

One thought on “Nederlandstalige versie van het boek ‘Recruitment via LinkedIn’”

Leave a Reply